Aloe vera creme
Zorg

Aloe vera creme kopen?

Vandaag ga ik jou meer vertellen over wat aloe vera creme is en waar het voor gebruikt wordt. Maar voordat we dat gaan doen wil ik je eerst vertellen over wat aloe vera precies is, waar het vandaan komt en waar het voor gebruikt wordt. Op deze manier krijg jij een beter beeld van wat het product precies inhoud. De meeste mensen zullen waarschijnlijk wel weten wat aloë vera is, maar er zijn ook genoeg mensen die totaal geen idee hebben. Daarom ga ik je er nu meer informatie over geven, in de hoop dat je er wat van zult leren.

Wat is aloe vera nou precies?

De aloë vera die de meeste van jullie wel zullen kennen komt oorspronkelijk uit het arabische schiereiland. Gebieden waar de plant voorkomt zijn het middellandse zeegebied, Indonesië, India, de caribische gebieden en Mexico. Voornamelijk warme landen dus. Van de aloë vera worden onwijs veel verschillende producten gemaakt, dus ook aloe vera creme. De plant heeft een korte, houtige stam van 30 tot 50 centimeter hoog. De bladeren staat in de meeste gevallen opeengedrongen. De bladeren zijn blauwgroen gekleurd, de plant bevat onwijs veel vocht. Aan de onderkant zijn de bladeren afgerond en ze hebben aan de randen uit elkaar staande, driehoekige, bleekgroene hoornachtige tanden. 

De bloesem

De broem van de aloë vera kan tot wel 90 centimeter lang worden. Er bestaan ook vormen met rode en gele bloeiwijze. Dit is alleen niet waar de aloe vera creme vandaan komt. De jonge, ongeopende bloemen staan naar boven gericht. De al wat oudere bloemen staan met hun vergroeide bloem buizen naar beneden. Hierdoor bloeit de bloem in een piramide achtige vorm. 

Het gebruikt van de aloë vera plant

Aloë vera wordt voor onwijs veel verschillende producten gebruikt. Het plantensap wordt veel in cosmetica als aloe vera creme en lotions verwerkt. Het vruchtvlees wordt verwerkt in onder anderen dranken. De winning van de aloë vera vindt plaats door de bladeren af te snijden en het hieruit druppelende sap te verzamelen en vervolgens aan de lucht te laten drogen. De ‘vlezige’ bladen kunnen ook van hun groene buitenzijde worden ontdaan met een scherp mes. Vervolgens houd je de binnenkant van de plant over. Mocht je na het lezen van deze tekst interesse hebben gekregen in de aloe vera dan raad ik je aan om naar de website te gaan van ecolife.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *