Bedrijf

Bomen in de tuin

boom omzagen

Een boom is een belangrijk onderdeel van je tuin. Je plant ze namelijk niet voor tijdelijk  maar het is een vast onderdeel voor je tuin. Ja, ook voor kleine tuinen kun je genoeg bomen kopen. Het zijn de blikvangers van je tuin. Als je je tuin gaat aanplanten zet je eerst de vaste elementen neer, dus de struiken en bomen. Daarna komt de kleinere beplanting eromheen. Bomen zorgen ook voor hoogte in je tuin zodat je tuin ook groter lijkt. Ook zorgt deze vaak voor schaduwplekken als het zonnetje wat te warm is in de zomer. En met bomen in de tuin, zul je ook visite krijgen van vele soorten vogeltjes.

Boom omzagen

Als je boom ziek is of je hebt deze veel te groot laten worden, dan kun je ervoor kiezen om je boom om te zagen. Doe dit echter niet zelf of zonder een specialist. Want er gebeuren veel ongelukken door het omzagen van een boom. Je kunt je voorstellen wat voor een schade deze kan veroorzaken als hij boven op je dak van het huis of je auto valt. En je moet er helemaal niet aan denken dat er mensen geraakt worden. Een specialist weet precies waar hij moet beginnen met het zagen, zodat de boom in stukjes en op een veilige manier wordt verwijderd.

Houten planken

Wil je jouw boom omzagen en het hout weer hergebruiken, dan is dat ook  mogelijk. De takken worden dan allemaal verwijderd. Deze kun je gebruiken als brandhout voor de open haard. De volledige stam kan dan gebruikt worden om houten planken van te maken. Dit kan natuurlijk niet van ieder houtsoort of als de boom ziek is. Deze planken kun je weer gebruiken om mooie spullen mee te maken of weer te hergebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een tafelblad voor je tafel in de tuin. Een mooie herinnering en hergebruik van goede materialen. Vraag eens naar de mogelijkheden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *