Eten en Wonen

Wat voor diensten verleent een traiteur

Traiteur

Op het moment dat je de naam traiteur voorbij hoort komen, dan vraag je je misschien af wat deze nou eigenlijk precies doet? Een traiteur verzorgt zowel de catering voor evenementen en op andere locatie zoals bijvoorbeeld voor een feest of verjaardag. Deze catering kan bestaan uit vele verschillende mogelijkheden zoals een lopend buffet, diner bereidt voor al je gasten, amuses, zakouski, een speciaal kerstmenu of een weekmenu wat je kan afhalen. Op deze manier weet je zeker dat jij of je gasten kunnen smullen van heerlijke gerechten zonder dat je er zelf veel tijd en energie aan kwijt bent.

Wat voor soort hapjes biedt een traiteur aan

Je kan bijvoorbeeld kiezen voor zakouski, dit is een soort van luxe toastjes met verschillende toppings. Voorbeelden van heerlijke toppings hiervoor zijn gerookte zalmbiefstukjes, scampi’s of garnalen, paté, bijzondere kaas, zalm, salade of verschillende soorten vis. Andere opties als je opzoek bent naar luxere hapjes zijn amuses. Voorbeelden van heerlijke koude amuses zijn zalm en garnalen hapjes, salade met eend, paté van ganzenlever of fijne tonijnsalade. Een glaasje met amuses kunnen bijvoorbeeld bestaan uit een combinatie van kreeftbavarois en zalmtartaar of een mousse van snoekbaars. Als je graag warme amuses wilt dan kan je denken aan scampi’s, kalfsragout of ragout van kreeft. Ook zijn er amuse soepjes zoals venkel roomsoep of kerriesoep. Voor de nagerechten kan je denken aan een heerlijke chocolademousse, tiramisu of perzik met room en amandelkoekjes.

Wat voor soort eten biedt een traiteur aan

Voor buffetten kan je denken aan bijvoorbeeld een Spaans buffet met paella en een Catalaanse stoofschotel. Hierbij wordt een Spaanse rijstsalade geserveerd, aardappeltortilla, gebakken tomaten, knoflookbrood en tomatenbrood. Bij een Italiaans buffet kan je denken aan verschillende soorten pasta en lasagne. Dit wordt geserveerd met een Italiaanse fruitsalade, pastasalades, ciabatta en focaccia. Een Griek buffet bestaat uit moussaka, gyros, keftedes, boerensalade, tomatensalade, tzatziki, bonensalade, olijfbrood, knoflookbrood en rozemarijnbrood.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *